Polityka prywatności

Uwagi początkowe:

Ilekroć w niniejszym tekście jest mowa o:
Sprzedającym bądź Administratorze – należy przez to rozumieć właściciela serwisu,
Konsumencie bądź Kliencie – należy przez to rozumieć, użytkownika lub kupującego będącego osobą fizyczną dokonującą rejestracji w Serwisie (Sklepie) lub dokonującą zakupu jakichkolwiek produktów za pośrednictwem serwisu w celu niezwiązanym bezpośrednio z działalnością z gospodarczą lub zawodową tej osoby,
Serwisie bądź Sklepie – należy przez to rozumieć platformę sprzedażową prowadzoną przez Sprzedającego.


§1. Ochrona danych osobowych

1. Administratorem danych osobowych Klientów jest firma NUNU BABA Tomasz Tarnowski, NIP: 7311982434, REGON: 100987470 z siedzibą przy ul. Jana Kochanowskiego 38, 95-050, Konstantynów Łódzki.

2. W trosce o prywatność Klienta oraz najwyższe standardy obsługi, Sklep bardzo troskliwie obchodzi się ze wszystkimi danymi, które są jemu powierzane oraz zobowiązuje się do bezpiecznego ich przechowywania.

3. Dane osobowe są chronione zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osób trzecich.

4. Dane osobowe Klienta są przetwarzane przez Sklep wyłącznie w celu realizacji zamówień oraz mogą być przetwarzane w celach marketingowych, o ile Klient wyrazi na to zgodę podczas rejestracji konta, składaniu zamówienia lub w ustawieniach na stronie profilu klienta, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

5. W przypadku wyrażenia przez Klienta dodatkowej zgody, jego dane osobowe będą przetwarzane przez Sklep w celu informowania o nowych towarach, promocjach i usługach oraz aktualnościach.

6. Klient podczas zakładania konta Klienta lub składając zamówienie jako Gość wyraża zgodę na umieszczenie swoich danych osobowych w bazie Sklepu oraz na ich przetwarzanie dla celów realizacji umowy sprzedaży Produktów. Podanie danych osobowych przez Klienta jest dobrowolne, jednak brak zgody na ich przetwarzanie uniemożliwia zrealizowanie zamówienia.

7. Dane osobowe Klienta mogą być przekazane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa oraz w przypadku niezapłacenia należności na rzecz Sklepu, podmiotom prowadzącym w jego imieniu postępowanie związane z dochodzeniem należności.

8. W przypadku wyboru sposobu dostawy innego niż odbiór osobisty, dane Klienta mogą zostać przekazane podmiotom trzecim w celu świadczenia usług, w tym realizacji dostawy zamówienia.

9. Klient w każdej chwili ma prawo wglądu oraz modyfikacji swoich danych osobowych oraz żądania ich całkowitego usunięcia.

§2. Informacje poufne

1. Na serwerach Sklepu nie są przechowywane żadne poufne dane, takie jak numery kart płatniczych i kredytowych Klienta lub dane dostępu do kont bankowych. Rozliczenia transakcji e-przelewem (bądź kartą kredytową) przeprowadzane są za pośrednictwem PayU S.A..

2. Sklep posiada certyfikat bezpieczeństwa SSL, gwarantujący bezpieczeństwo transakcji i danych przesyłanych przy procesie rejestracji, logowania oraz składania zamówienia.

§3. Polityka Cookies

1. Sklep korzysta z plików cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika Sklepu. Cookies zawierają m.in. nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

– realizacji zamówień, w szczególności tworzeniu koszyków zakupowych,
– dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Klienta oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych,
– tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych w nim zawartych, co umożliwia polepszanie jakości usług Sklepu,
– utrzymania sesji Klienta dzięki której nie musi na każdej podstronie Sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła;

4. Korzystając ze Sklepu Klient wyraża zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki Klienta.

5. Klient może blokować cookies co może spowodować ograniczenia w funkcjonalności dostępnych w Sklepie.

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do zakładki Kontakt.